طب سنتی ایران

طب سنتی و گیاهان دارویی

طب سنتی ایران

طب سنتی و گیاهان دارویی

طب سنتی ایران
پیش به سوی احیای طب اصیل ایرانی
سلامتی حق تمام ایرانیان است
آخرین مطالب
نویسندگان
محبوب ترین مطالب
آخرین نظرات

قدومه شیرازی

پنجشنبه, ۱۱ مهر ۱۳۹۲، ۰۱:۰۶ ق.ظ

قدومه شیرازى گیاهى است یک ساله به بلندى ۱۰-۵ سانتى متر، شاخه هاى آن از قسمت پایینى گیاه منشعب شده و انشعابات به صورت افراشته و بسیار شکننده هستند. برگ آن کشیده- قاشقى، داراى نوک کند، دندانه هاى کوتاه در نصفه بالایى برگ. دمبرگ پوشیده از کر ک ها و پرزهاى ستاره اى است. میوه از نوع خورجینک، تخم مرغى پهن نوک دار، بدون کرک داراى بال و در حالت رسیدن قرمزرنگ است. دانه ها بخش دارویى گیاه را تشکیل مى دهند.

دانه ها گرد، پهن و خاکسترى هستند داراى پوشش نازک موسیلاژى هستند که در کناره هاى دانه به صورت بال کوتاه و سفیدرنگ مشهود است. در زمان رسیدن میوه که پوسته آن به رنگ زرد دیده مى شود جمع آورى مى گردد. دانه هاى این گیاه حداقل حاوى ۱۵ درصد موسیلاژ هستند. از قدومه عمدتاً به عنوان نرم کننده سینه، برطرف کننده سرفه و ملین استفاده مى شود. در طب گذشته از قدومه به عنوان خلط آور و ضدالتهاب استفاده مى کرده اند. ۹-۶ گرم دانه قدومه را در یک لیوان آب جوش ریخته و به مدت نیم ساعت بخیسانید. سپس روزى سه بار هر بار یک فنجان میل کنید. آنچه تحت نام قدومه در بازار دارویى ایران ارائه مى شود عبارت است از قدومه شیرازى و قدومه شهرى.قدومه شهرى دانه هاى گیاه Lepidium perfoliatum از خانواده شب بو است که به جاى دانه هاى قدومه شیرازى با نام عمومى قدومه ارائه مى شود. قدومه شیرازى در کشورهاى مصر، عربستان، فلسطین، ایران، پاکستان و عراق انتشار دارد.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی

ابزار وبمستر