طب سنتی ایران

طب سنتی و گیاهان دارویی

طب سنتی ایران

طب سنتی و گیاهان دارویی

طب سنتی ایران
پیش به سوی احیای طب اصیل ایرانی
سلامتی حق تمام ایرانیان است
آخرین مطالب
نویسندگان
محبوب ترین مطالب
آخرین نظرات

ذرت و خواص ان

جمعه, ۱ شهریور ۱۳۹۲، ۰۱:۰۵ ق.ظ

ذرت که بفارسی بلال نیز نامیده می شود گیاهی است یکساله و یک پایه دارای ساقه ای راست که ارتفاع آن تا چهارمتر می رسد.

ذرت گیاه بومی آمریکای مرکزی و مکزیک است و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است .

برگهای ذرت متناوب و دراز می باشد . گلهای نر ذرت بصورت خوشه ای بوده که مرکب از سنبل های قرمز روشن می باشد . گلهای ماده آن از 2تا 4 گل تشکیل شده در کنار برگ های ذرت قرار درد .

غشایی که روی بلال را می پوشاند سبز رنگ و مانند برگ می باشد . دانه های کروی شکل ذرت در اطراف محور مرکزی بلال قرار گرفته اند . این دانه ها برنگ زرد یا قهو ه ای می باشند .

ترکیبات شیمیایی:

رنگ زرد ذرت مربوط به موادی به نام زئین Zeine و زیازانتین Zeaxanthine می باشد .

در صد گرم دانه ذرت خام مواد زیر موجود است :

انرژی                       350 کالری

آب                           13 گرم 

پروتئین                     9 گرم

چربی                      4 گرم

مواد نشاسته ای       72 گرم

کلسیم                    22 میلی گرم

سدیم                     1 میلی گرم

پتاسیم                   285 میلی گرم

فسفر                     265 میلی گرم

آهن                       2 میلی گرم

ویتامین آ                 490 واحد

ویتامین ب 1           0/4 میلی گرم

ویتامین ب 2            0/12 میلی گرم

ویتامین ب 3            2/2 میلی گرم

ارسنیک                  30 میلی گرم

کاکل ذرت دارای مواد معدنی مختلف و املاح پتاسیم و کلسیم می باشد .

در صد گرم کاکل ذرت مواد زیر موجود است :

گوگرد                        2/8 میلی گرم

کلر                          3/6 میلی گرم

فسفر                     5/2 میلی گرم

سیلیسیم               4 گرم

آهن                       0/06 میلی گرم

کلسیم                   1/7 میلی گرم

منیزیم                    1/4 میلی گرم

سدیم                   0/2 میلی گرم

پتاسیم                 26/5 میلی گرم

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود کاکل ذرت دارای مقدر زیادی پتاسیم است وبعلت وجود این ماده معدنی است که کاکل ذرت ادرار آور است .

خواص داروئی:

خواص درمانی ذرت

 ذرت دارای ارزش غذایی فراوانی است در آن بعلت نداشتن گلوتن (ماده چسب گندم) قابلیت تهیه نان را ندارد . بنابراین برای تهیه نان ذرت در آنرا با در سایر غلات مخلوط می کنند .

ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است "

1)پماد ذرت خشک کننده زخم ها می باشد .

2)ذرت غذای خوبی برای پیشگیری سرطان است.

3)استفاده مداوم از ذرت از کرم خوردگی دندان جلوگیری می کند .

4)روغن ذرت کلسترول خون را پائین می آرود .

5)روغن ذرت برای درمان اگزما و بیماریهای پوستی مفید است.

خواص درمانی کاکل ذرت

 کاکل ذرت را قبل از رسیدن کامل میوه یعنی قبل از پژمدره شدن می چینند و بسرعت خشک می کنند . کاکل ذرت بعد از خشک شدن رنگ قهوه ای پیدا می کند .

برای درست کردن دم کرده کاکل ذرت ،‌مقدر 30 گرم از آنرا در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت پنج دقیقه دم می کنند .

1-دم کرده کاکل ذرت ادرار آور است و آرام کننده دستگاه ادراری است .

2-درد و ناراحتی های دستگاه ادراری را تسکین می دهد .

3-سنگ مثانه ،‌التهاب ،‌ورم مثانه و درد مثانه را از بین می برد .

4-کاکل ذرت بطور کلی دستگاه ادراری را تمیز می کند .

بغیر از کاکل ذرت از برگ و ریشه وساقه بلال نیز استفاده طبی بعمل میآید .

1)جوشانده ساقه وسط بلال خونریزی از بینی را بند می آرود.

2)برای دفع سنگ مثانه از جوشانده برگهای بلال استفاده کنید .

3)جوشانده ریشه ذرت برای سوزش مجاری ادراری مفید است .

4)جوشانده وسط بلال درد شکم و معده را از بین می برد .

5)در قدیم برای معالجه سوزاک از جوشانده ساقه بلال استفاده می کردند .

مضرات :

مضرات خاصی برای آن بیان نشده است

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۲/۰۶/۰۱
سید مهدی

خواص ذرت

ذرت

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی

ابزار وبمستر