طب سنتی ایران

طب سنتی و گیاهان دارویی

طب سنتی ایران

طب سنتی و گیاهان دارویی

طب سنتی ایران
پیش به سوی احیای طب اصیل ایرانی
سلامتی حق تمام ایرانیان است
آخرین مطالب
نویسندگان
محبوب ترین مطالب
آخرین نظرات

۳۲ مطلب در شهریور ۱۳۹۲ ثبت شده است

 

 

معرّفی

 

در فرهنگ تغذیه ای ما ایرانیان، آش ها و شورباها جایگاه ویژه ای دارند و شاید اطلاق کلمه «آشپز» به کسی که در پخت غذاها مهارت دارد مؤیّد این امر باشد.

 

درواقع، آش ها و شورباها غذا – داروهایی هستندکه می توانند پایه اصلی یک رژیم سالم غذایی قرار بگیرند و در صورت مهارت بانوان محترم، ابزار مناسبی برای مدیریت بهداشت و تغذیه خانواده باشند.

 

این غذاها به سبب نحوه پخت و ماهیت همگن نهایی آنها، دارای روند هضم و جذب آسانی بوده از خاصیت «نضج» برخوردارند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ شهریور ۹۲ ، ۰۱:۱۹
سید مهدی


امام صادق(علیه السّلام) فرمودند:« مِیرَاثُ اللَّهِ مِنْ عَبْدِهِ الْمُوْمِنِ وَلَدٌ صَالِحٌ یَسْتَغْفِرُ لَهُ: میراث خداوند از بنده مومنش، فرزند صالحی است که برای او [از خداوند] طلب آمرزش می کند.»(1)
 

 
ناباروری؛ شاهنامه ای با پایانی خوش؟!

ناباروری، قصّه پر غصّه بسیاری از خانواده ها به خصوص زوج های جوان است؛ قصّه ای که ترنّم ناخوشایند آن روز به روز بیشتر شنیده می شود. هر روز سرمایه های هنگفتی از دارایی های مادّی و معنوی مردم و مملکت صرف آن می شود تا شاید محفل سوت و کور خانواده ای به آهنگ دلنشین یک نوزاد، رونق بگیرد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ شهریور ۹۲ ، ۰۱:۱۸
سید مهدی

 

 


بهترین زمان مصرف این میوه، بین دو وعده‌ی غذایی می‌باشد. اگر آناناس همراه غذا خورده شود، به گوارش غذا کمک می‌کند و برای افراد مبتلا به سوءهاضمه، مفید است.

 

آناناس

 

آناناس، میوه‌ی مناطق گرمسیری است و خاستگاه آن برزیل می‌باشد. آناناس، از خانواده‌ی گیاهان بروملیاسه می‌باشد.

گیاهان عضو این خانواده، حاوی ماده‌ی بسیار مهمی برای سلامت به نام آنزیم بروملین می‌باشند.

آناناس رسیده و تازه، سفت است و بوی شیرین دارد؛ برگ‌هایش سبز و روشن و گوشت آن زرد روشن و شفاف می‌باشد. آناناس، باید بدون لکه و سیاه‌شدگی باشد. از خرید آناناس‌هایی که بوی ترشیدگی می‌دهند، باید خودداری کرد.

آناناس منبع خوبی برای ویتامین‌های C، B1، B6  و املاح منگنز، مس و فیبر می‌باشد. البته میزان املاح این میوه، بستگی به خاک محل کشت آن نیز دارد. ویتامین C، خاصیت پاداکسندگی (آنتی اکسیدانی) دارد و برای بهداشت دندان و لثه مفید است.  

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۴ شهریور ۹۲ ، ۰۱:۱۴
سید مهدی
 

5 واحد روغن زیتون + 2 واحد زردچوبه مخلوط هر 12 ساعت یک قاشق

 

 مرباخوری میل کنند و هر 8 ساعت یک لیوان سکنجبین بخورند

بر گرفته از دستورات طبی پرفسور خیراندیش

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۴ شهریور ۹۲ ، ۰۰:۰۸
سید مهدی

بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام و درود بی پایان به شما دوستان و بازدید کننده های عزیز به وبلاگ طب سنتی ایران خوش امدید.

انشالله که بتونم در ارتقای سلامتی و تغذیه شما عزیزان گامی بردارم البته با حمایت شما لطفا نظراتتون رو از ما دریغ نکنید حتما نظر بدهید

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۲ شهریور ۹۲ ، ۲۳:۰۳
سید مهدی
 
اهمیت مزاج در ازدواج

 

سخنران: حجت الاسلام ناظریان

 

دانلود صوت (13 دقیقه ، 2 مگابایت)

 
۱ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۲ شهریور ۹۲ ، ۲۲:۵۵
سید مهدی

شربتی که خون را صاف میکند(بر گرفته از دستورات حکیم مرحوم علی اکبر سقاباشی)

 

شربتی که خون را صاف می کند و محتاج به فصد و حجامت نشود:

تمرهندی دو سیر-سنجد ده دانه-الوی بخارا دو سیر - سه قلم را مخلوط کرده سه

 قسمت کرده هر شب یک قسمت را در گلاب بخیسانید و صبح مالیده و صاف کنید و

 قدری اب داخل کرده و میل کنید تا سه روز هم خون را صاف میکند هم امراض دموی

 را تخفیف میدهد. 

 
۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۲ شهریور ۹۲ ، ۲۲:۵۴
سید مهدی
 

۱. طبع آن گرم و خشک است.

 

۲. انرژی بخش، مقوی قوه باه و تقویت‌کننده اعضای رئیسه بدن می‌باشد.

 

۳. زعفران تقویت کننده قلب و مقوی معده می‌باشد.

 

۴. زیاده‌روی در خوردن زعفران امکان سکته مغزی دارد.

 

۵. زعفران تسکین‌دهنده درد دندان می‌باشد از دمکرده آن ابتدا مزمزه کرده سپس بنوشید به خاطر داشته باشید که باید به مقدار خیلی کم مصرف شود.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۲ شهریور ۹۲ ، ۲۲:۵۳
سید مهدی

 

 

بهار نارنج

 

بهار نارنج آرامش ‌بخش و ضدهیجانات دستگاه عصبی است، سردردهای عصبی و میگرنی را کاهش می‌‌ دهد و تپش نامنظم قلب و اضطراب را از بین می ‌‌برد.

مرتضی صفوی متخصص تغذیه می گوید: عرق بهار نارنج دارای طبیعت گرم و مقوی جسم و روح است.

پوست نارنج ضد یبوست است و برای افرادی که معده‌ ی آن ها زیاد ترش می ‌کنند، بهترین دارو است.

مربای بهار نارنج مقوی معده و ضد تشنج است.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۲ شهریور ۹۲ ، ۲۲:۵۱
سید مهدی

یک اصل کلی در رابطه با همه سنگ ها و جود دارد وان این است که فرد باید در 24 ساعت در سنین بالای 25 سال 8 لیوان آب آشامیدنی سالم و آبجوش ولرم استفاده کند . و چون در سن 25 سال به بعد حس تشنگ کم کم در انسان از بین می رود و فرد به علت مشغله فکری و فعالیت اجتماعی زیاد فراموش میکند آب بخورد و خیال می کند سایر نوشیدنی ها می تواند جای آب اشامیدنی را بگیرد در حالی که اصلا اینطور نیست. در روایات و احادیث آمده : بهترین نوشیدنی در دنیا و آخرت آب سالم است .

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۲ شهریور ۹۲ ، ۲۲:۴۹
سید مهدی

از مهم ترین اثرات گزارش شده ی گل پنیرک می توان به مواردی چون ضد درد، ضد التهاب، ضد عفونی کننده، قابض، ملین، ادرار آور، خلط آور و مقوی رحم اشاره کرد.


 

پنیرک

پنیرک با نام علمی Malva sylvestris در عربی خبازی نامیده می شود. گیاهی است علفی، به ارتفاع تا 60 سانتی متر و پایا. به صورت خودرو، در بسیاری از نقاط می روید و برای استفاده نیز کشت می گردد.

قسمت مورد استفاده ی پنیرک برگ و گل می باشند. البته در اکثر نواحی، گل پنیرک مورد استفاده قرا می گردد. این گیاه در ایران رویش ندارد و گونه ی نزدیک به آن به نام M.neglecta مورد استفاده قرار می گیرد. گونه ی موجود در ایران، به بلندی گونه ی اول نیست و به حالت تقریبا خوابیده است و حداکثر تا 40 سانتی متر مرتفع می شود. برگ ها دارای حالت دایره ای و دندانه دار و گل ها، بنفش رنگ و کوچک هستند.

قسمت مورد استفاده ی پنیرک در ایران، گل های بنفش رنگ خشک شده ی آن می باشد. محل رویش گیاه در ایران نواحی البرز، اطراف تهران، شمال ایران، آذربایجان، آستارا، اصفهان، نواحی مرکزی ایران، خراسان، دامغان، سمنان، جنوب ایران، کرمان، بلوچستان و سایر نقاط می باشند.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۶ شهریور ۹۲ ، ۰۰:۱۰
سید مهدی

Valerian

سنبل الطیب

این گیاه بومی اروپا و قسمت هایی از آسیا می باشد. در حال حاضر آن را در آمریکای شمالی نیز می کارند.

اگر چه "سنبل الطیب" به صورت خودرو در جنگل ها رشد می کند، اما این گیاه برای مصارف دارویی کشت و زراعت نیز می شود. گفته می شود انواع وحشی آن خواص بیشتری دارد.

بیشترین قسمت مورد استفاده این دارو برای مصارف درمانی، ریشه آن می باشد. این گیاه به "علف گربه" نیز معروف است، زیرا گربه عاشق بوی آن است.

ریشه گیاه سنبل الطیب دارای اجزای مختلفی می باشد. از این میان می توان به روغن های فرار(مثل والریک اسید)، آلکالوئیدها و آمینواسیدهای آزاد(مثل گاما آمینوبوتیریک اسید"GABA"، تیروزین، آرژنین و گلوتامین) اشاره کرد. نام اسید آمینه والین را از روی این گیاه انتخاب نموده اند.

والرنال و اسید والرنیک از قوی ترین ترکیبات آرام بخش موجود در سنبل الطیب هستند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۵ شهریور ۹۲ ، ۰۰:۵۸
سید مهدی

زنیان                       ۱۵ گرم                                بادیان                         ۱۵ گرم

 

پودر شیرین بیان        ۲۰ گرم                                 زیره کرمانی                ۱۰ گرم

تخم شوید                 ۱۰ گرم                                 سیاه دانه                    ۱۵ گرم

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۲ شهریور ۹۲ ، ۱۲:۱۲
سید مهدی
نسخه اول و خوب:5 واحد روغن زیتون اصل با 2 واحد زردچوبه مخلوط هر ۱۲ ساعت یک قاشق مربا خوری
 
درمورد سنگ کیسه صفرا تنظیم تغذیه و اصلاح مزاج میشود و معمولا داروی انتخابی مصرف شربت سکنجبین  هر 8 ساعت یک لیوان است و انجام حجامت عام وکبد تحت نظز طبیب با تجربه طب سنتی.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۲ شهریور ۹۲ ، ۱۲:۰۲
سید مهدی

 

" ریحان " کلمه ای عربی و به معنی " گل و سبزه " است که معادل این لغت در فارسی " اسپرغم " گفته می شود.

 

 

ریحان  گیاه بوته ای یک ساله ای است که معمولاً طول آن بین 20 تا 45 سانتیمتر است و دارای عطر و بوی مطلوبی است. رنگ ساقه ی بوته ی ریحان سبز تند است و دارای برگ های منظم و بیضی شکل است . گل های ریحان به رنگ سفید یا صورتی در ماه های مرداد یا شهریور به شکل خوشه در انتهای ساقه ی ریحان ظاهر می شوند و پس از چندی از همین گل ها تخم ریحان حاصل می گردد. دو نوع ریحان وجود که یک نوع آن برگ های سبز و نازکی دارد و نوع دیگر برگ های بنفش رنگ دارد. گیاه ریحان بومی هند است. این گیاه هیچ گونه ترشح زیان آوری ندارد و تمام بخش های آن مثل برگ ، گل و حتی ساقه آن بسیار معطر و خوشبو است. از این رو در تمام دنیا به عنوان یک طعم دهنده و عطر دهنده به غذا مورد استفاده قرار می گیرد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۲ شهریور ۹۲ ، ۱۲:۰۱
سید مهدی

ابزار وبمستر